Nighty night

Käre Gud


Om du finns kan du då se till att den som uppfann TENS-apparaten blir rikligt belönad? Den personen är nämligen min hjälte så om han/hon lever kan du väl skänka den evig kärlek och lycka. Om den personen är död kan du väl bara ge den ett extra fluffigt moln och kanske skicka några sexiga änglar för att massera han/hon (inget happy ending dock, det vore ju inte anständigt där ni befinner er.. eller?)

Ja, och nu när jag ändå håller på - när kommer Israel/Palestina-konflikten upp på ditt skrivbord? Jag vill inte stressa eller så men dom är rätt förbannade på varandra. Jaa, och det existerar fortfarande krig, misär, extrem fattigdom, djurplågeri, barnarbete, trafficking, pedofili, kvinnomisshandel, heroin osv osv osv. Faktiskt så är hela världen lite skev.

Och människorna blir bara girigare och mer själviska för varje dag som går... till exempel, vad var ditt syfte med högervindarna och moderaterna??

Jaja, här går jag on and on och du har säkert viktiga gudagrejer att syssla med. Ha det fint,

Hejhej


Dilemma


Min hjärna vill explodera av alla grejer jag vill göra i mitt liv. Till exempel har jag massa, massa ideér vad jag vill utbilda mig till.

Det varierar lite från dag till dag men detta är mina favoriter just nu:

- Flygofficer

- Professor i något kufiskt ämne

- Läkare (en sådan där läskigt pricksäker läkare, typ Doktor House, som ba: "AHA! Anledningen till att du hostar upp flygande små palsternackor helt okontrollerat beror på en rad mystiska mutationer i dina lungblåsor som härstammar i en skitspeciell sjukdom som är så skitspeciell att den egentligen inte har något namn... men jag vet såklart botemedlet")

- Sjökapten

- Krigskorrespondent

- Hemlig forskare (be mig inte att utveckla)

- Jedi
Hejhej från en kvinna som...


a) ...försov sig till jobbet två timmar imorse
b) ...ätit upp sitt fingeravtryck på högra tummen
c) ...skriver dikter om elektroniska spindlar
d) ...vill äga en lightsaberDown to earth


Ja just det, Haukeland är ju Norges största sjukhus så de spelar in en norsk motsvarighet till det svenska "Sjukhuset": "Sykehuset".Idag var hela kamerateamet på min avdelning och spelade in. Jag blev helt upprymd av tanken att vara med i norska tv3 så jag typ förföljde teamet... Väldigt diskret givetvis...

Samtidigt i redigeringsarbetet med Sykehuset
Snubbe 1: Men vafan, där är den där städbruden.
Snubbe 2: Nu igen!?
Snubbe 1: Ja, kolla... Hon står och flinar bakom soptunnan. Gör V for victory. Moget.
Snubbe 2: Där är hon igen, låtsas tömma en säck. Vinkar. Tar helt fokus från den jättesjuka patienten.
Snubbe 1: Och där igen, hon svabbar samma golv under HELA sekvensen. 
Snubbe 2: Här då.. Man ser hennes huvud när hon står och hoppar i fönstret.
Snubbe 1: Detta funkar inte... Vi får ta bort hela avsnittet.
Snubbe 2: Fast vänta lite!!! Det är något speciellt med henne.
Snubbe 1: Ja, nu när du säger det... Hon har liksom... Star quality...
Snubbe 2: Du, jag har en helt craaaaaazy idé. Vi kan väl ba strunta i denna skiten.. Så uttjatat. Vi gör en show om städtjejen istället!!
Snubbe 1: JAA! DENNA TJEJ ÄR FAN EN STJÄRNA, låt oss göra henne rik och berömd!!!!


Jodå så att. Jag tycker det är viktigt att man står med båda fötterna stadigt på jorden.


Brännskadeavdelning


Jepp, har nu blivit tilldelad en avdelning där jag ska vara permanent - Brännskadeavdelningen. Det är ganska påfrestande, lukten av bränt kött och många riktigt skadade människor som ligger och skriker av smärta... Där städar jag patientrum och kontor, desinficerar, steriliserar instrument, städar "badet" där man doppar ner den brännskadade så att man ska få bort all död hud och massa annat pyssel. Det är ganska spännande.

Det bästa med avdelningen är
1) Eftersom man har höjd temperatur därinne (för de brännskadade fryser) så får man massa gratis dricka... Alla möjliga sorters juicer, saft, massa goda teér och tonvis med kaffe.
2) Eftersom det är så noga med desinficering får jag ha på mig gröna kirurgkläder och när man går till matsalen måste man ta på sig en vit läkarrock! LÄKARROCK!! Nu kan jag dö lycklig.


Karl-Bertil


Snart är det julafton och jag längtar så att jag nästan gör i brallan! Eftersom jag totalt missade julen förra året (om inte slovakisk BBQ med kängurukött i 35-gradig hetta räknas) så ska jag börja fira redan i november. PEPP!

Min höjdpunkt varje julafton är Karl-Bertil Johnsson. Han är min största idol:

Helt riktigt


Bra att veta


Igårkväll kom Denice hem från jobbet. Hon hade jobbat hela helgen, var trött och hungrig och det som nu fick bägaren att rinna över var att någon hade haft mage att inte skrubba rent badkaret efter sig här i lägenheten. Hon fick ett psykbryt. Gormade och skrek och hade sig.
- Titta Siri!!! Kolla!! ÄR INTE DETTA ÄCKLIGT? Vem faaaaaan är det som inte TAR UNDAN EFTER SIG!??
Hon muttrade oupphörligt för sig själv och började dammsuga vansinnigt och med sådan frenesi att väggarna skallrade.

Så, lektionen idag - Hur lugnar man en maniskt städande kvinna?


Det var ett ganska roligt städbryt, men av erfarenhet (min kära mor) vet jag att det är ett ödesdigert misstag att ens komma med minsta skymt av ett leende. Det rätta är att anlägga den allvarligaste begravningsmin man kan uppbåda samt humma medhållande och lägga in kommentarer som "ja, det är förjävligt" och "du har helt rätt". Det är bäst att vara lågmäld och undvika direkt ögonkontakt (för precis som i djurvärlden så kan kvinnan uppfatta det som en utmaning). Om man vill kan man sympatistäda litegrann också.

Jag svär, det slår aldrig fel. 20 minuter senare var Denice glad igen.

Viktigt


Jag försöker ofta tänka ut olika situationer där jag kan använda mig av Star Wars-repliker. Till exempel:


Nästa gång någon säger att den älskar mig ska jag svara "I know"

Nästa gång grannarna ber mig passa deras barn ska jag säga "Leave them to me. I will deal with them myself"

Nästa gång någon är lite osäker men säger att den ska försöka ska jag svara "Do. Or do not. There is no try"

Nästa gång någon har en hemlighet som den inte vill berätta ska jag säga "I find your lack of faith disturbing" (eller om personen berättar hemligheten så ska jag stirra otäckt och säga "You are far too trusting")

Nästa gång jag av klumpighet råkar ta sönder något ska jag säga "I didn't hit it that hard. It must have had a selfdestruction-mechanism"


Toa-knowledge


Just det. På introduktionen igår så ställde snubben en fråga... "Varför ska man börja med att städa en toalett inuti med toaborsten först, innan man skurar resten?"

Jag svarade lite lagom modest på frågan... och han blev helt impad ba:'

- Siri, du är DEN ENDA, jag upprepar, DEN ENDA på hela utbildningen som svarat rätt på denna frågan. Det har suttit flera hundra pers i detta rum och ingen har haft en aning! Du är fanimig helt fantastisk! Fenomenal! Borde få pris i toalettetikett! Jag känner sådan stor vördnad för din kunskap angående bekvämlighetsanrättningar att jag känner mig ovärdig! Ta min plats, min chefsposition, min lön - o du aktade klosettdrottning!

Ja, han sa faktiskt så. På ett ungefär.

Ödmjuk som jag är, vad kan jag säga liksom... I know my shit (obs! ordvits)
Thank god it's friday


Jaha, så vad händer då.. Idag är den första icke-regniga dagen på sisådär 14 dagar. Solen skiner in genom fönstret och jag har de senaste tio minuterna försökt använda mig av ninja-fokus för att pricka den lilla ihoprullade pappersbollen in i ljuslyktan två meter bort. Jag tycker att det är viktigt att ta tillvara på sin tid här i livet.

Jobbet gick fint. Jag kände mig jätteprofessionell när jag strövade omkring i korridorerna i mina vita sjukhuskläder - hummade förstående när jag gick förbi patienter, bläddrade viktigt i några papper och nickade igenkännande "kollegor emellan" åt någon läkare som stirrade oförstående tillbaka (folk var helt enkelt inte imponerade.. kan ha berott på min lilla dinglande skylt där det stod: "renhold, assistent")

First day @ work


Puh, vilken dag! Sju timmars intensiv teori - om städning. Tur att man inte ballar ur ju mer man får reda på om mikrobiologi, vikten av rengöring (det handlar tydligen om liv eller död), hur man hanterar aggressiva patienter, vilka slags säkerhetsinstruktioner man får när man städar psykavdelningen och hur man hittar i Norges största sjukhus (med 12 000 anställda och ett virrvarr av labyrinter)

Nejmen, jag är fett lugn. Har ju till och med fått ett eget ID-kort - med bild, kod och töjbart snöre... !YES!

Nu är det sovtajm, klockan ställes på 06:00. Inte så !YES!....
Sleep tight


Otis

Det här är en av mina absoluta favoritlåtar:Påminner mig om alla gången jag satt vid färjeläget i Manly. Jag brukade gå dit rätt ofta - dinglade med benen över vattnet, tittade på människor och färjorna som kom och gick, pratade med gamlingar och käkade chicken cashew takeaway i solen.


"Vad tänker du på?"


Vill man inte ha ett långt, omständigt och Dopey-aktigt svar så ska man oftast inte fråga mig det.

Till exempel: Vad händer om jorden trillar ner från sin omloppsbana och faller ner i djupet av universum - har universum en botten? Finns det verkligen inget sätt att förflytta sitt människosinne in i ett djursinne - till exempel en fiskmås, och bara glida runt? Finns det en hemlig värld inuti vår värld där dinosaurier lever kvar? Man använder ju bara en pytteliten del av hjärnan, vad kan man använda resten till - telepati, superkrafter, resa i tiden? Finns det en metafysisk kraft i universum som genomsyrar allt levande och styr vad som händer?

Det känns som att livet innehåller en speciell hemlighet man måste lista ut.


Anammat norska livsstilen


Norrmännen har bra inflytande över mig. Alla går omkring i sina sportkläder och ser sådär naturlivshärliga ut med sina rosiga kinder och klara ögon - precis som att de sekunden tidigare druckit färskt vatten ur en porlande bäck, bestigit en massiv glaciär eller mediterat i lotusställnig bredvid en fjord. Jag har TRÄNAT idag och PROMENERAT i en timme...Tack Norge för att du drar tummen ur röven på mig!

Jag fick jobb också. Intervjun till städjobbet på sjukhuset gick tydligen fint trots lite flummighet i stil med:
"Vad skulle du vilja utbilda dig till i framtiden"
"Flygofficer!!"
"Ojdå.. Eheee. Det är... härligt med drömmar"Celebs


Jag har funderat på att åka till typ Japan och bli känd. Seriöst, det skulle funka. Varje gång jag har träffat på någon kines, japan eller sydkorean under resandet har de varit helt galna. Värst var det när Stoffe och jag drog till Alice Springs - vi åkte ju med ett gäng japaner och fasen alltså, vi kände oss som värsta rockstjärnorna. Två långa, blonda svenskar. Japanerna stod i kö för att få ta bild med Stoffe på ena sidan och mig på den andra.

- PITCHURE! Pleeeeeeeeease?

"Siraa, go to South Korea.. You will be famous!"
"Seeerii, u should go to Japan, yes? The boys will fall in love!"
"Siiiiji, everyone would wanna take picture with u in China.. You will be rich"

Ja, visst låter det lockande.


Stoffe och jag omgivna av Uluru och hela gänget av entusiastiska japanerFör hela Sverige


Idag är det den stora dagen och jag ska ha valvaka (eventuellt liva upp lite med Star Wars emellanåt) hela kvällen. Denice jobbar så jag ska sitta i min ensamhet och äta mariekex med smör.

Jag förtidsröstade innan jag åkte - Miljöpartiet såklart. Tillsammans med den svenska reggae-eliten gav jag min röst för solidaritet och gröna skogar. Jag hoppas innerligt att det inte blir ytterligare fyra år med Alliansen, ytterligare fyra år av kallsinniga blåmössor, ökade klyftor, klimatovänlighet och otrygghet.

Och jag hoppas också av hela mitt hjärta att svenska folket ser till att SD kryper tillbaka under den sten de kom fram ifrån.


What's crack-a-lackin'?


Ja, intervjun gick bra förresten. Det var den mest seriösa intervju jag någonsin varit på... En svettig timmes utfrågning och då menar jag verkligen UTFRÅGNING. Givetvis kopplade jag på mitt mest charmiga jag - pigg, skojfrisk och sådär käck och entusiastisk att jag bara ville kräkas på mig själv alternativt slå mig själv hårt i fejjan med närmaste oelastiska föremål.

Jorå, så nu äre väl bara att hålla tummarna.
Californication


Såg klart första säsongen av Californication igår... Denice och jag lipade en skvätt till sista scenen, SÅ HIMLA FINT!


Så därmed - Jag beklagar, Roque, men du är inte längre mannen i mitt liv... Jag ska nämligen gifta mig med Hank Moody.


Nostalgisk


Idag påminner Bergen om Tully. Berg- och klippformationer som olycksbådande tornar upp sig runt staden, svag dimma och ihållande regn. Det enda som inte stämmer är temperaturskillnaden på 20 grader. Och alla hillbillys som finns i Tully. Och regnskogen. Och kackerlackorna och spindlarna. Och bananerna. Och leran. Och aboriginerna. Och det faktum ätt Tully är så långt ifrån storstad som det är möjligt att vara.

Ja, när jag tänker efter så är dom ju inte alls lika.Tullys "centrum". Skulptur av gummistövel med trädgroda på... Detta symboliserar det som staden är uppbyggd av - bananjobb. Trädgrodor är jättesöta. Dom sitter på kepsen eller på axeln när man jobbar (paddorna är dock jävligt äckliga, men det är en annan historia).!

Skraj


Denice jobbar natt och jag är ensam i ett mörkt hus och håller på att skita brallan av mig. Såg ju nämligen filmen Frequency häromdagen. Jag visste att jag inte borde titta på den, men jag tänkte att "det är ju ändå bara en thriller liksom" - det borde ju till och med jag palla. Fuck no, jag är så JÄVLA rädd för den där psykopaten. Han förföljer mig med sina stirrande ögon.

Ska sno in mig i täcket och försöka somna till Lejonkungen nu. Så kommer drömmarna iallafall varieras litegranna = psykopat, Simba, psykopat, Simba, psykopat, Simba....

Ny regering, jatack!


Glöm nu inte att gå och rösta hörni. Glöm inte heller - människan före pengarna.


Heya


Från i lördags. Då vi fick gratis öl, hamburgare och taxiresa. Jag gillar Norge!!

Denice och jag äter popcorn och ska kolla Californication. Vi har blivit lite besatta, snor hela tiden en massa lines från Hank och alla andra sjuka jävlar i showen. Typ idag när vi skulle laga mat. Helt out of the blue försöker Denice ge mig ett donkeypunch samtidigt som jag vänder baken till och skriker:
- DISCIPLINE ME!

Konstigt.


Backstreet Bögz


Denice och jag har kikat på Youtube. Vi dog lite när vi såg Backstreet Boys "Quit playing games with my heart"... Det är helt sjukt att man tyckte att killarna var sååå snygga och coola... Hehehe. Detta måste vara det bögigaste som någonsin åstadkommits. Suktande blickar, regniga bringor, sensuella gester och allmän manlig gruppsex-känsla.

Nu ska vi ut i regnet i Bergen och göra en parodi. Jag har paxat A.J - han var min hemliga favorit.

Lucky shot


Jag har ett fåtal gedigna partytrick på lager. Typ böja tummen bak, dra tummen ur led, slicka mig på näsan, vrida handleden ett varv, skjuta läskkorkar i taket osv. Ett annat partytrick som jag och min syrra brukar köra är den så kallade ryggböjen. Man står upp och böjer ryggen bakåt så långt det går. Ner i brygga liksom.

En gång på dansgolvet så var jag nere i ryggböjen (man ska ju alltid stajla efter den där sista ölen, ni vet). Det var väldigt trångt på dansgolvet och när jag skulle räta upp mig igen så stod det en snubbe bakom mig.. Eftersom jag hängde typ upp och ner såg jag honom inte.. Jag lyckades på något mystiskt sätt få huvudet mellan hans ben (knähöjd) och när jag snabbt skulle resa mig upp sista biten så skallade jag snubben rätt i skrevet.

Han skrek rätt högt.
Jag sprang rätt snabbt.


Saturday night fever


Det är ena jäkla avstånd till allt här och buss är svindyrt. Vi försöker hitta en cykel att låna. Men folk här verkar ju helt nippriga, låser fast cyklarna med värsta kedjor och grejer. Denice har varit på jobbet idag och jag har traskat runt på stan i mina röda gummistövlar på mitt allra soligaste humör.

Köpte en vinflarra för 100 spänn (den billigaste...!!) så ikväll ska vi ut och dansa. Myslägenhet, nudlar och lite vin som fuktar strupen.. Det blir la en fin kväll.

Det er icke meg det er degIdag har Denize, mah love, fått jobb! På en pub! Chefen gick inte på att jag var jätteerfaren bakom bardisken hehehe.. Men jag ska på intervju nästa vecka på sjukhuset här bredvid. Ska söka under tiden också så vi får la hålla tummarna.

Idag har vi varit jätteproduktiva. Sovit & solat i stadsparken, irrat in oss på sightseeing i gränder, ätit frozen yoghurt, dinglat med benen längs kajkanten, spanat på guttar och dansat omkring på gatorna.


HejhejTutte dej

Man blir så pigg av alla norgebor. Dom är så sportiga och hurtiga. Ropar "kjempegreit" och "knallgööööj" åt höger och vänster.. Och liksom studsar omkring för att matcha sitt språk.

Denice och jag försöker öva lite på norskan. Det vi använder mest är "tutte dej". Vi är lite osäkra på betydelsen.
När jag blir arg på Denice säger jag:
Men vafan, tutte dej!
När jag tycker Denice har gjort nåt bra säger jag glatt:
Tutte dej!!
När jag ska trösta Denice säger jag:
Nämeen, tutte dej..!

Det funkar till allt liksom.


Piczzzzzz

Strålande sol och 20 grader - inte riktigt vad jag hade förväntat mig! Men man klagar ju inte. Imorgon blire anställningsintervju!

Wish me luck.

BERGEN


Vi är äntligen framme i Norge! När vi slog upp våra små dockögon i morse och kikade ut genom fönstret fick vi värsta chocken... Bergen är helt jävla otroligt vackert.

Denice klarade flygresan galant. Hon höll paniken i schack medan jag försökte komma med små uppmuntrande tillrop:
- Tänk att det är som en karusell!! En jättekul karusell!!

Nu ska vi ut på sightseeing.

Min fina


Jag går fortfarande runt med en känsla att något är väldigt fel.

Avve, jag saknar dig.Omedvetna Ordvitsar'n


Morsan sätter sig bredvid Pappa i soffan framför tv:n och säger lite uttråkat:
- Jaha, vad är det på analerna ikväll då?
- Bara skit, säger Pappa.


Konsten att packa


Överskottsbolaget:
- Okej, nu gäller det att ENDAST köpa det NÖDVÄNDIGA, är vi med på det?
2 minuter senare
- Oj, titta! Svenska flaggor.. Det tar vi!
- Ja, och kolla.. Äppelmos!
- Undra vad detta är... ? Äh, vi köper det.
- Här då.. Söta juiceförpackningar!


Mmm, det där och en massa annan skit ledde till att jag nu desperat försöker få igen två överfulla 20kilos-väskor.


Skit också


Finns det något piller mot ineffektivitet?


Arvid - Rest in peace


Arvid var världens vackraste, mysigaste och mest förstående katt. Han var väldigt speciell, tyckte inte om andra människor - ingen annan fick gå omkring och bära honom utom jag. Han brukade trycka sin blöta nos mot min kind. Halvsova på mina axlar. Spinna i mitt öra. Komma springade med öronen och svansen på topp när jag kom hem. Min älskade katt.

Igår dog han i mina armar.


Glue porridge


Min gröt blev misslyckad i morse. Ungefär som klister. Då började jag genast tänka på Stoffe:

Vi bodde på ett sketet hostel i Sydney. Jag, Pelle, Stoffe och Charlotta delade rum med en riktig surferdude, Brandon. Stoffe var mäkta imponerad av Brandon eftersom Brandon var surfare, hade en skitsnygg bräda, var laid-back, stencool och hade en inbiten aussie-dialekt.
En morgon skulle vi göra frukost i det gemensamma köket på hostelet. Vi var alla redan lite fnissiga och flamsiga. Gröten Stoffe hade gjort såg skitäcklig ut - ungefär som en stor grå, dallrande klump. Helt plötsligt släntrar Brandon in. Stoffe skiner genast upp.

- Hey guys! How's it goin?? säger Brandon.
Han tittar misstänksamt på gröten.
- Ey Kristoffer, what is that?

Stoffe blir helt till sig när Brandon talar direkt till honom. Han lägger av ett vansinnesskratt och börjar frenetiskt röra runt i grytan. Hans röst går upp två tonlägen:
- It's porridge!! hihihiih, GLUEEEE PORRIDGEEE!

Och det var en kombination av Stoffes idoldyrkan, hysteriska vevande i grytan, Brandons konstiga blick och vår allmänna uppsluppenhet som gjorde att vi helt och hållet BRÖT IHOP. I ett skrattanfall som aldrig slutade. Pelle satt och skakade på en stol, jag låg på golvet och kved och Charlotta sprang omkring och skrek "HERREGUD, HERREGUD, HERREGUD".


Och det var där det myntades: "Glue porridge".
Kul


- Åhhh Siri du är så lik hon du vet den konstiga tjejen i "10 orsaker att hata dig". Du vet, hon som tror att Shakespeare lever.


Chop-chop


"Navy CIS", "Criminal minds", "Kvinnor som mördar"... Verkar som om kvällstv totalt övergett oss som är mörkrädda.

Jaha, då är det väl bara att gå och lägga sig då!


xox

RSS 2.0