Museidag


Vilka speciella människor som kommer in på museét idag! Och alla vill småprata i minst en kvart. Märkliga barn, tvångssamlare, dejtingsugna, svampförsäljare, kufiska gubbar och rödmosiga danskar.

Men det gör inget för jag är på mitt mysiga humör idag. Jag pratar och instämmer och nickar entusiastiskt... Ler helgonlikt åt alla... Kommer med råd och tips om allt från svamp, beteendeterapikliniker, grisfödslar, båtar, godis... Osv.

En härlig dag liksom. Något som gör dagen ännu härligare är att jag har bokat biljett till ÖLAND ROOTS! Längtar!
Flyga iväg!

Vampire_girl_90


Jag har en sån där smal ståltråd bakom mina framtänder i underkäken, en efterlämning från högstadiet och tiden med tandställning. Problemet var att den tråden lossade i torsdags, så jag gick omkring med en ståltagg rätt in i tungan. Fick ingen akuttid hos tandläkaren förrän idag, så jag har gått omkring med blod i munnen hela helgen.

Det som är konstigt... Nu när stålgrejen är lagad så känns det lite tomt utan blodsmaken. Jag har börjat GILLA BLOD?! Jag tror att mina hörntänder har blivit lite spetsiga också.... Och jag har fått en läskig glimt i ögat. Jag springer som en gasell och stark som en björn... Och kall som is...
 
JAG HAR FÖRVANDLATS TILL EN VAMPYR!!

...Eller så är jag bara lite överexalterad att Tove och jag ska kolla True Blood säsong 4 ikväll! JABADABADOO!
Midsommar!


Update: Blommorna lever mirakulöst nog fortfarande. Huset är intakt. Inget mögel i skafferierna.

Jag är nog världens bästa huspasserska!

Nu ska jag och Slamanda åka och köpa jordgubbar! GLAD MIDSOMMAR ALLA SMÅ FILURER!


Åh... 26 juni.. Pallar inte vänta!

Fiskarna


Jag har tråkigt på jobbet och är inne och läser om mitt stjärntecken. Jag nickar igenkännande och är rätt nöjd när jag läser "mina" positiva egenskaper:

Medkännande och beskyddande
Fantasifull och känslig
Osjälvisk och förstående
Djup och filosofisk till läggningen
Mycket romantisk och kärleksfull
Intuitiv och mottaglig
Vänlig 

Sedan kommer jag till de negativa egenskaperna:

Obestämd, på gränsen till likgiltig
Kan verka vag och förtegen
Ibland svag och lättledd
Hemlighetsfull
Tendens att leva i en drömvärld
Dåligt självförtroende
Opraktisk
Blir lätt förvirrad
Ambivalent

Det var ju inte så kul... Enligt mitt horoskop är jag alltså en velig tönt. Är jag en velig tönt?

Nä, det är ju nåt fel på dom här horoskopen fattar ni väl. Dom funkar ju inte.  


Star Wars-fläkten


Pelle lärde mig en kul sak på jobbet. När man pratar in i fläkten här i receptionen så låter man som Darth Vader! Pelle vet sannerligen hur han ska roa en Siri. När vi jobbar tillsammans så sitter vi och fnissar och turas om att flåsa repliker in i fläkten:
- I'm your father, Luke
- Let's blow this thing and go home!
- You are far too trusting
- I'm the master now! MOUAHAHAH!

Moget.Lyckligt kär i ingen alls
Inte en enda blomma ska dö!


Jahapp, då ska jag ta hand om huset i en vecka. Det kan ju bli intressant. Förra gången jag skulle ta hand om huset så inträffade en mystisk massdöd bland Morsans växter. Och alla grejer i kylskåpet och skafferiet blev gröna och fulla med ludd på. Och dammråttorna hade på något sätt kommit på hur de skulle tredubbla sig själva.

Men den här gången ska jag lyckas. Morsan har blommor i hela huset och över heeeela jävla trädgården... MEN INTE EN ENDA BLOMMA SKA DÖ, det svär jag en ed på. Jag kommer stå varenda kväll med vattuslangen i min tålmodiga lilla näve och varsamt vattna varenda liten potatis och varenda liten krydda och varenda liten pelargon.
YES!


HP:s allra största fan väntar ivrigt på det här!


Jäpp


Jag är i Malmö hemma hos Tovsan och Robbe. Imorgon ska vi träffa fina kusiner och galna mostrar!

Jabadabado!
Knas


NördSiran är på högvarv. Jag har läst två böcker idag.

Problemet är att jag egentligen inte har haft tid till att läsa två böcker idag. Plus att mina vänner har försökt ringa och konversera... Försökt få med mig ut på stan... Försökt bjuda med mig på öldrickande på någon uteservering... Jag borde ha plockat ur diskmaskinen... Vikt tvätt.... Dragit upp markiserna... Städat...

Men det går liksom inte. I min hjärna är jag kvar i böckerna, det vill säga medeltida feodala Japan. Det enda jag vill göra är att åka tidsmaskin till Japan, vässa mitt svärd, bli spion, ge mig ut i klankrig samt försöka överlista ett näktergalsgolv.

Plocka ur diskmaskinen? Ta en fika på stan? Klingar inte lika bra.

Jag har en sista bok kvar i serien så när jag har läst ut den så kanske jag blir normal igen.... Eller ja, normal och normal... Allt är väl relativt.
Thaiiiii


Hur mysigt hade vi då?!

Gottemat


Jag har ätit fläskpannkaka idag. Det är min favoriträtt, jämte:

1. Gröt
2. Creme Bruleé
3. Nyponsoppa med glass
4. Bananbröd
5. Känguru


Fail


Okej. Jag försöker sova men jag ligger här och tänker på Aladdin. Kan inte sluta. Han har ju så fina ögon. Och charmigt leende. Sjunga kan han också! Och jag tror helt enkelt att han är en genuint trevlig människa.
Back to basics


Här sitter jag på mitt kära museum... Första jobbdagen idag. Vart jag än snubblar runt i världen så sitter jag ändå här och filosoferar varenda sommar, hehe.


Sommar då va!

Bilkörning....


Det här med att köra bil alltså.

Det första jag behöver öva på är Parkering. När jag har parkerat någonstans och joxat i en evighet för att få bilen rakt så står den fortfarande sneddad över två P-rutor med hjulen vridna åt helvete.

Det andra jag behöver öva på är Vinkningen. Ni vet, den där lilla artiga vinkningen man gör åt andra bilar när dom släpper förbi en först. En enkel, höjd hand som man svänger lite nonchalant i luften. När jag försöker mig på Vinkningen så blir jag helt överexalterad och studsar och flaxar som en galning, något som leder till att folk blir skrämda och kör ifrån mig så fort de bara kan. Jag måste bli lite coolare.

Det tredje jag behöver öva på är helt enkelt Trafikreglerna. Jag chansar rätt mycket. Ibland går det bra, ibland går det dåligt.

Hur tog jag körkort egentligen?Aladdin


Åh, han är ju så jäkla läcker! Mina drömmars man. Och så äger han en flygande matta också!

Synd att han är tecknad bara.
Ahhhhhhh


Sedan jag kom hem förra måndagen så har jag hunnit läsa 8 böcker... Kanske borde chilla lite, men jag kan liksom inte sluta när jag väl börjat. Bokslukar-periodare. När jag väl försvunnit in i en bok, då är jag borta med vinden. Skönt att äntligen ha tiiiiiiid!Summer times


Okejrå, kasst bloggande. Men vem sitter vid en dator i det här vädret?!?

Eftersom jag såg ut som en vampyr som legat begraven i 75 år så kände jag att jag behövde bättra på brännan. Sedan har det liksom varit fullt upp med god mat och grill på olika badplatser och båt och mys.

Igår var jag på Saltö med några kompisar. Jag körde bil dit... En vinglig, osäker färd. Sedan tvingades jag fickparkera, något som jag alltid misslyckas med. Men hör och häpna, fickparkeringen blev PERFEKT... Jag har aldrig i mitt liv sett en så snygg fickparkering, riktigt kunglig! Så jag flög ut ur bilen och började uppföra en liten krigsdans samtidigt som jag hojtade:
- FYFAN, VAD BRA DET BLEV... OOHHHHH, VAD SNYGGT DET BLEV, KUNG KUNG KUNG!
Plötsligt hörde jag någon som garvade. Det var en snubbe på andra sidan gatan som jag inte hade sett. Han ba:
- Ska jag in och hämta kameran åt dig så du får föreviga det på bild?

Pinsamt.


Mafioso


De två ynkliga gånger jag har stött ihop med maffian så har det inte gått så bra.

I Bergen satt vi till exempel på en liten italiensk restaurang en bit utanför centrum. Vid borden utanför restaurangen satt några tatuerade snubbar i MC-västar, som vi snart identifierade som Hells Angels. Jag är ju ganska fascinerad av MC-gäng (alla borde läsa Svensk Maffia!) så jag började genast berätta för Tove och Pappa allt jag visste om Hells Angels. Högt och brett pladdrade jag om alla brott de begår i skymundan... Hur deras förre ledare Thomas Möller nästan alltid kom undan lagens långa arm. Mitt i ett nedsättande utlägg om Hells Angels vapen- och narkotikaaffärer så reser sig en kille upp precis bakom mig, går ut genom dörrarna och sätter sig ner och viskar med MC-västarna. Han visade sig nämligen också vara en Hells Anglare... Och hade förmodligen hört mig hela tiden. Jag satt på spänn resten av middagen, beredd på att bli arkebuserad. Minst.

En annan gång när jag satt på en nagelsalong i Berlin (hur fan hamnade man där liksom?) så kom det in några svartmuskiga tungviktare med typ italienskt påbrå. De gick fram till disken och började mumla och gestikulera med den skumme ägaren till salongen. Det såg ut som det var mystiska affärer i görningen. Idiotisk som jag är och van vid att prata svenska utan att någon förstod så gastade jag till Kajsa:
- HAHA! Kolla dom! MAFIOSO!!!
Dumt bara att mafioso är ett ord som förstås på de flesta europeiska språk. Höll på att kissa på mig av de onda blickarna jag fick från disken.Jag göttar mig


Sol, bikini, HP-böcker, Pappa blandar goda Caipirinhas, doften av gräs och grill, Rafaellos...

Börjar sakta men säkert att få lite krafter tillbaka!
RSS 2.0