Rare Export


Okej, snart är det 1 december. Nästa vecka ska det bli minusgrader och snö här i Bergen. Vi har haft tända ljus och en varm kamin. Jag väntar spänt på att börja öppna julkalendrarna. Osv.


Men... All min härliga, pirriga CHRRRRISTMAS SPIRIT försvann dock idag när jag skulle kolla på en mysig julfilm. Inte så himla mysig:

Grinchen, gå och göm dig. Säg hej till de mest demoniska julförstörarna någonsin.Finbesök


Har haft fina Nadja och Lina på besök i helgen. Vi har adventsmyst, ätit tacogratäng, druckit vin, klättrat i berg samt härdat ut en helg med konstant spöregn, HÄRRRLIGT!


Norges fattiga lunch


I Norge är det väldigt märkligt att ha med sig MAT till lunch. Här spisar man skiiiiiver, det vill säga mackor. Vitt bröd. Väldigt mättande...

När jag kommer med mina matlådor under lunchrasten så möts jag av skepsis.
- Men varför har du med dig MIDDAG? frågar de misstänksamt.

Efter ett tag vänjer de sig vid min mat och börjar nyfiket glo i min låda istället. Sedan sitter de och tuggar på sina torra brödbitar och studerar hungrigt varenda rörelse jag gör. Jag har till och med lyckats omvända en kollega. Han är helt frälst och pladdrar ivrigt på om fördelarna med MIDDAG till LUNCH för alla som vill lyssna.

Fast det är en på jobbet som är lite spydig också. En gång hade jag med mig ett helt lass med mat och hon ba:
- Vad kommer härnäst? Ska du ha med dig bordsduk, silverbestick och stearinljus!??? Svenskar alltså!

Då suckade jag av välbehag genom hela måltiden och gjorde extra mycket "MMMMMMMM"-ljud. Bara för att.


Tack för tipset, Nanna!
Min unge ska heta Ninja och ha en Yoda-mössa.


If you're happy and you know it clap your hands


SÅHÄR glad blev jag när jag träffade Danne på Roots för första gången. Och lika glad för det är jag men gladast är nog räääääven! Så himlans fint vi har det.


Pyton


Jag sitter och torterar mig själv med Ensam mamma söker. Vrider mig i plågor, rodnar, skäms å deras vägnar och hoppar stressat upp och ner. Dom är så himla pinsamma allihopa. Men jag kan liksom inte sluta titta... Likadant varje år!

Sånt här är ju enbart smärtsamt:
Skypish


Skypat med min lille far nyss. Mamma och Pappa är så roliga i webcamen... När vi skypar så sitter de och vrålar två cm från skärmen.

"Är den på nu? HEJ SIRI! NU SER VI DIG! HAAALLÅ? HA-AAAAALLÅ!!!? Är manicken på? HALLÅ? Ölf, sätt dig ner. SIRIIII! Vänta, var är volymknappen?"


Fast riktigt såhär illa är det inte:
Stilla torsdagskväll


Det är en lugn kväll i huset... Daniel gör musik i sin lilla studio, Adde lagar chili con carne och jag ligger i sängen och filurar. 

Det är mörkt ute för längesedan. Mörkt när jag går till jobbet på morgonen, mörkt när jag kommer hem på eftermiddagen. Istället för att bli deprimerad över att leva i konstant mörker så blir jag upplivad! SNART ÄR DET JUL! Och jag har fått min ledighetsansökan beviljad så jag kommer att vara hemma och stämningsfyllt högtidlighålla julen från den 20:e december till den 28:e! 


Dom säger att vi går framåt...


Jahapp. Då är det numera böter i Ryssland för "propaganda" för homosex. Mellan 700 och 11 000 kr som straff till de som promotar homosexualitet.

Ryssland... Kalla, bakåtsträvande, rasistiska, censurälskande, fientliga, HÄÄÄÄÄRLIGA Ryssland. 
Yep


Idag har inte hänt något speciellt... Förutom att en naken patient kastade sig framför mig och vevade med snoppen. Jag reagerade knappt... Gick i min egna värld, log avmätt och moppade lugnt vidare. Det är inte mycket som förvånar en på jobbet längre. 

Men, vädret är bra! Och livet är bra!Uppdateringar


Vi fick en ny spis häromdagen. Efter ungefär en timme hade jag lyckats spilla en liter slånbärssaft över hela den... Klibbig saft som rann in i alla springor och luckor och under och över och inuti. 

Jag har tränat två gånger på SATS. Känner mig fortfarande inte helt bekväm bland alla urtidsmänniskor. Plus att varje gång jag springer på bandet med typ 20 andra springande människor runt omkring så får jag en helt surrealistisk utomkroppslig känsla... Alla känns som robotar och jag ba flyger omkring i luften! Det är superkonstigt.

Om 21 dagar får jag öppna första luckan i min Star Wars-chokladjulkalender!!Tillbaka i Bergen

Slånbärssaften står och drar sig ute på balkongen. Korsordstidningen ligger framför mig. Jag har inneskor och en trevlig kopp te i näven.

Tant Siri njuter. 


"Men nu tror jag att jag känner igen mig... Eller?"


Jag övertalade Daniel att följa med mig ut på en "mysig liten skogspromenad" idag. Mitt lokalsinne är dock inte så välutvecklat... Vilket ledde till att vi gick vilse och har virrat omkring i skogen i tre timmar. Men det positiva är att jag hittade slånbär så när vi kommer tillbaka till Norge så ska jag göra slånbärssaft!

En annan positiv grej- Handlade idag och vad hittade jag om inte EN STAR WARS-CHOKLADKALENDER!!!


Suecia


Hemmahelg i Sverige. Här frossas i god mat, chillas, gosas med mor & far och träffas fina små vänner. Daniel dokumenterar:


Mjau


Jag och pojkarna åkte till SATS och skaffade gymkort häromdagen förresten. Jag var lite skeptisk när vi var där... För det var läskigt med kombinationerna:

- Avancerad pungsvettsodör
- AXE
- Stela hårvaxfrisyrer
- Funktionella träningstajts
- Neanderthalare
- Restylane

Men jag tror det blir bra ändå. Försöker lura med mig Daniel och Adde på Zumba men dom verkar inte helt övertygade.


RSS 2.0