Så sant

Hur skall vi sammanfatta dagen?


- Intorkat urin, intorkat bajs, psykotiska patienter, slemspyor samt den distinkta odören av sjuka människor.

It's nice to be back!

Skämt åsido, det ÄR trevligt att vara tillbaka. Trots kroppsvätskor. Imorgon kommer min kæreste hit. Och hans bror. Och min syster. Och Anna. Längtar!!


Back to basics


Vad glad jag blir när jag kommer tillbaka till jobbet efter 3 månader och kollegor kommer fram och kramar om mig och folk jag inte ens känner ropar: "hygglig å se deg igjen Siri!!!".

Igår var jag duktig och hade med mig mat till lunch men idag föll jag in i de norska vanorna och smörgåspaketet med brunost. Gode gud vad jag har saknat brunost! Namnamnam.
Yo yo yo


Idag har det för ovanlighetens skull regnat.. Men det gör inget för jag har myst hela dagen - Promenad, tortellinis och Star Wars. Imorgon börjar allvaret!

Sirans nya hem:


Framme i Bergen och jag har redan norpat en katt


Yiajx! En lång och tung resa på grund av två stycken gigantiska väskor med fem ton i varje. Tur att det fanns godhjärtade små människor som hjälpte mig på vägen!

Lägenheten är rätt soft också, ljust och öppet och mysigt... Men det bästa: Grannarna ovanför har världens keligaste katt! Jag snodde med mig katten i någon timme för jag hade Hermanabstinens. Var det konstigt?
Hähä


Igårkväll hade jag lite avskedsmys med hela familjen. Varma mackor, te och Susi's FANTASTISKA kladdkaka! Precis när vi avnjöt våra spröda mackor och alla suckade nöjt råkade jag häva ur mig:

- Jag bajsade vitt bajs idag!

Jag vet inte varför jag sa det, men det var sant och min hjärna tyckte att det var intressant fakta just då. I en normal familj hade man kanske tyckt att jag var lite omogen, men i min sjuksköterskefamilj tog man mig på största allvar:

- Vitt bajs säger du? Hur vitt då?
- Har du haft det länge?
- Men hörni, det låter ju som det är fel på gallan det!
- Eller bukspottskörteln...
- Har du ont i magen?

Alla flög upp och började lysa mig i ögonen och undersöka och klämma på min mage samtidigt som de hummade och slängde ur sig diverse medicinska termer. Jag lade an en ledsen hundvalpsmin och njöt av uppmärksamheten *aTTeNtiON sEEkeR*.

Bra kväll.


Just my luck


Okej, jag bara VET att jag kommer lyckas få den här satelliten i huvudet...Flower power


Okeeej, nu har jag tagit tummen ur röven och äntligen bokat flygbiljett. På lördag (om fyra dagar... yiajx...) bär det av till Norges sköna vidder. På måndag har jag min första arbetsdag och senare den veckan flyttar min käre karl upp till mig. Han och hans brorsa blir mina sambos. I oktober kommer Tove med ett gäng kompisar som också ska jobba. Med andra ord blir det full rulle i Bergen i höst! Nooajs.

Och just det... Mitt i all min jag-vill-kötta-världen-PMS så känner jag mig ändå rätt glad idag. Varför? För att en bukett blommor från Stockholm väntade på mig utanför dörren nyss.. Hehehehehe
Puh


Lägenhet äntligen fixad. Det känns skönt. Nära sjukhuset, nära stan, fullt möblerad och inte hutlöst dyr.

Plus att jag plötsligt kommit på varför jag känner mig så fett irriterad: PMS!... Potential Murder Suspect.
Bitter-f


Vilken äcklig dag. Jag hatar dagen idag. 

Först drömde jag mardrömmar inatt och somnade inte förrän postbilen kom imorse. Efter det hade jag världens mest actionspäckade äventyrsdröm, men vaknade tidigt när klockan ringde och så blev jag gravt deprimerad för att drömmen inte fanns på riktigt. Sedan skulle Herman till veterinären och blev åksjuk i bilen. Och jag mådde dåligt för hans skull och blev typ sympatiåksjuk jag också. Mådde illa. Sedan fick jag reda på att den lägenheten jag hade räknat med att få i Bergen hade blivit uthyrd. Och så kom jag på att jag åker upp till Bergen om en vecka och fortfarande inte har något boende. Ångesten. Efter det har jag varit tvungen att sitta på jobbet och vara trevlig, samtidigt som jag har undertryckt en primitiv lust till att smälla till alla som käckt påpekat "Vilket uuuuuuunderbaaart vackert väder idag!!!"

Dö.


Skär i hjärtat


Ett av mina absoluta favoritprogram är Animal Cops på Animal Planet. Legitimerade djurpoliser som undersöker, hittar bevis och arresterar djurplågare. Rättsväsendet i de flesta stater i USA ser ju allvarligt på djurplågeri och bedöms djurplågarna som skyldiga i domstol så leder det ofta till kännbara fängelsestraff.

I Sverige händer det typ aldrig att man får fängelse om man misshandlar, torterar eller plågar djur. Eventuellt säger man ajabaja och ger missdådaren en böter inte ens värd namnet. Förjävligt. Vårt rättsväsende genomsyras av ointresse och slapphet när det kommer till djurens välbefinnande och det är sjukt. År 2010 ledde över 90 % av alla anmälda fall av djurplågeri inte ens till en jävla dom överhuvudtaget.

Det gör mig förbannad. Och det övergår mitt förstånd hur folk kan behandla djur på det här sättet:


Slamanda


Idag saknar jag Amandra Pramwall!


Gotta love it


Intressant familjemiddag idag:

Falukorv och mos. Penisskämt. Morsan fick en släng av Tourettes syndrom och sjöngskrek "BEEEEEEAAAATRIIIICE!!!" med regelbundna mellanrum, jag nynnade på reklamjinglar och trummade i bordet, Tove fick tvångstankar och började vansinnigt smälla senapsflaskan i huvudet medan Pappa sammanbitet försökte skyffla i sig maten så snabbt som möjligt så att han skulle få fly från oss till TV4-nyheterna.

PS. Stockholmsvistelsen var förresten fin, mysig och bra!

BAJJ!


Mot huvudstaun


Nu bär det av mot El Stockholmo igen.

Jag ska tvinga med mig karln till Naturhistoriska och Cosmonova - De e najs!
Hard work work


Efter moget övervägande gjorde jag faktiskt en kort paus i Twin Peeks nyss för att ringa och maila på några lägenheter. Nu är det gjort och jag givit mig själv en klapp på ryggen och känner mig jävligt duktig. Belöningen för min storartade insats - Att trycka på Play på DVD:n och återgå till Peeks!

Tove och Pappan på besök i Bergen i maj:


Hepp hepp


Annars då?

Jag åker till Norge om några veckor. Har jobb men inget boende. Det börjar bli lite brådis... Speciellt när man begrundar det faktum att vi är fem pers som åker upp och ska trängas någonstans. Inshallah, det löser sig!

Jag vet att jag borde ringa runt en massa, leta på finn.no och hybel.no och maila och ringa ännu mera. Men det är lite svårt... för jag har Twin Peaks-feber. Allting annat känns oviktigt i jämförelse. Jag tänker på Twin Peaks hela tiden. Jag älskar Coop och tycker synd om Andy och tycker indianen är het och Hank är en idiot och Lucy är rolig och att Bob är helt sjukt jävla screwed up och läskig.Allra mest otäck är den här dvärgen i Coopers dröm:
Nämen tjabba


Ålrajjt, vänner och familj... Sorry för den bedrövliga bloggtorkan här. Ursäkten ääär.... Att jag har jobbat massor och sedan varit lat på mina lediga dagar och sedan till på köpet skaffat mig en pojkvän (som inte är min hankatt). Lovar bättring!
RSS 2.0