Lost in space


Det här med liv ute i rymden är ju jäkligt intressant. Jag funderar på det ganska ofta.

De två scenarion jag föreställer mig är:

1) Människorna på planeten jorden finner andra livsformer (typ bakterier, amöbor eller andra mindre intelligenta varelser) och reser genast till deras planet. Vi blir alldeles upphetsade av de mängder av oanvända naturresurser och fantastiska mineraler på den nya planeten, suger ut allt vi kan få tag på och lämnar en sabbad planet bakom oss.

2) Människorna på planeten jorden finner andra livsformer och tar genast kontakt med dem... Och får sedermera besök av varelser som är fett mycket mer intelligenta och utvecklade än oss, som kanske bara består av hjärna och kyligt intellekt och som kanske inte alls vet vad etik och moral innebär. De kanske helt enkelt är bestiala genier. De suger ut de sista resurserna ur planeten jorden och sticker sedan ifrån den sabbade planeten. Ungefär som en gräshoppssvärm.


Hawking, ni vet snillet i rullstol - en av världens mest intelligenta människa typ - har rått mänskligheten att sluta lägga så mycket pengar på att finna annat liv därute. Han säger att det är ganska vansinnigt. Han överväger nämligen på scenario 2.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0